ECOsalut


23/11/2011


Refresc d’Aloe vera BIO
Qui més qui menys coneix les múltiple propietats de l’aloe vera per a cuidar la nostra pell, però...i el nostre interior?
L’Aloe vera protegeix el nostre interior reforçant el sistema immunològic, combatent infeccions i retardant l'oxidació cel·lular.
- Forma globus blancs
- Te funció depurativa, ajudant a eliminat metalls residuals del nostre organisme (procedents dels pesticides, medicaments o productes tòxics), així com les bacteris i virus.
- Conté diferents minerals i importants vitamines (B1, B2, B3, B6 i àcid fòlic) i vitamina C i E.

És per això que he considerat interessant ensenyar-vos aquest nou refresc a base d’aloe vera orgànic, ja que proporciona un conjunt de propietats protectores i antioxidants increïble.

Els principals beneficis d’aquesta beguda són:
- Alleuja l’acidesa estomacal
- Millora la circulació sanguínia, de manera que millora també la funció digestiva i el trànsit intestinal
- Manté la salut i bellesa de la pell, des de dins
- Aporta vitamines C, E i B Actua com a antioxidant i protector de l'organisme, millorant el sistema immunològic i ajudant a combatre infeccions
- Afavoreix les dietes d'aprimament (millora el trànsit intestinal i l'eliminació de toxines)
- Ajuda a combatre infeccions estomacals produïdes per bacteris, com la gastroenteritis
- Ajuda a combatre malalties estomacals produïdes per virus o paràsits

Cal destacar que aquesta beguda, anomenada Aloe Vera King, ha estat reconeguda internacionalment per la qual cosa se li han atorgant numeroros premis:

- Golden Europe Award (Europa): Qualitat d'Or 2005
- Monde Selection: Sabor i qualitat 2009
- American Masters of Taste Award (EUA): Sabor i qualitat 2009
- Moscow Golden Award (Rússia): Millor producte del Departamente rus d'agricultura 2008
- ITQI Superior Taste Award: Premi de sabor i qualitat 2008
- Beauty and Health Award: Bellesa i salut per Watson a Singapur 2005
- Beverage Innovation Award: Innovació de begudes 2009
- Anuga Exhibition Award: Premi al sabor 2009
- PA (Mongòlia): Premi del President 2006

Si voleu més informació o un lloc on comprar-la us recomano que mireu el web d’aquest enllaç.

És una bona alternativa als refrescs amb additius, conservants, etc. als quals estem tant acostumats i no pensem en tot el que contenen i ens aporten al nostre organisme.

Font: http://ecotienda.elherbolario.com/_________________________________________________________
18/11/2011
Quina quantitat de líquid hem de veure al dia?

Hi ha qui diu que és necessari beure entre 1,5L i 2L al dia, però en realitat tot depèn de la dieta que seguim i de l’estat d’hidratació que presentem.Tal i com explica el metge Jorge Pérez-Calvo, si tenim una dieta rica en proteïnes animals, sal i sucres simples (fruita, cafè, pastissos, refrescs, etc) necessitarem molta més aigua per afavorir la dissolució de la gran quantitat de toxines que ingerim i facilitar-ne l’eliminació pels ronyons. En aquest cas sí necessitarem beure entre 1,5L i 2L al dia.


En canvi, si la nostra dieta està basada en cereals integrals, llegums, verdures fresques, fruites de temporada, peix, etc. la quantitat d’aigua que necessitarem serà molt menor.

Un fet que hem de tenir en compte és el de beure als àpats.
Pel que fa a l’esmorzar sempre és bo i necessari prendre algo líquid, ja que el cos n’ha perdut durant les hores de son.
Però pel que fa als dinars i sopars és millor prendre aquest líquids en forma de sopes, tisanes digestives, etc per que l’aigua mineral, si la prenem en excés, pot arribar a diluir els sucs gàstrics i alentir la digestió, pel que l’ideal seria prendre’n entre àpats.
Cal dir, que si durant el dia hem fet exercici o qualsevol activitat que el cos ens demani més hidratació, no ens n'hem de privar, però seria bo que la retornéssim entre àpats.

Un altre dels consells de Pérez-Calvo és que hem de tenir en compte no prendre aigua freda mentre mengem, alenteix molt la digestió i pot provocar –si ho fem en excés-, deficiències a l’aparell digestiu i un excés de calor a l’estómac.

Espero haver-vos aclarit una mica més aquesta qüestió, i per qualsevol cosa no dubteu en preguntar-me! 


Gemma G.

__________________________________________________________________
4/11/2011
Heu esmorzat bé?
L’esmorzar és l’àpat més important del dia, i tot i que molts de nosaltres ho sabem, la falsa creença de que no fer-ho evitarà que engreixem, l’estrès o la pressa fan que no realitzem aquest àpat, o no ho fem correctament.

El més comú és prendre un cafè o menjar alguna peça de pastisseria, sense tenir en compte que tot i haver dormit durant la nit l’organisme ha continuat funcionant, pel que ha consumit una energia –i unes 600kcal- que cal tornar a repostar, que per anar bé, hauria d’aportar el 25% de les calories del dia.

Saltar-se l’esmorzar, esmorzar tard i/o malament està associat amb una major obesitat, ja que durant la resta del dia necessitarem menjar més.
A més, esmorzar bé està associat amb una millora del rendiment acadèmic i mental en general, prevé la irritabilitat, el colesterol, la tensió arterial alta, la diabetis i evita l’ansietat de menjar a deshores.

Però què es considera un bon esmorzar?
Els nutricionistes recomanen prendre aliments de tos els grups per assegurar una ingesta de nutrients variats, com carbohidrats i sucres –necessaris pel funcionament del cervell i els músculs-, proteïnes i calci –fonamentals pel creixement- i vitamines minerals i fibra.

Així que espero que ho tingueu en compte i us consciencieu de la importància que té i de lo bé que ens anirà pel nostre organisme i la nostra salut.

Gemma G.

_____________________________________________________________________
14/10/2011
Què és el pH?
EL pH és una mesura utilitzada per avaluar l’acidesa o l’alcalinitat d’una substància, generalment en estat líquid, que mesura el potencial d’hidrogen d’una substància.

Aquesta mesura s’estableix en una escala numèrica que val del 0 a 14, on el 7 correspon a les solucions neutres.
-       Del 0 al 6,9 àcid
-       7 neutre
-       Del 7 al 14 alcalí

La importància del PH en el nostre cos
   
El valor del PH en el cos determina l'estat de cada un dels nostres òrgans i per conseqüència de cadascuna de les funcions del nostre cos. I actualment s'ha demostrat científicament que el PH en l'organisme és la base d'un cos sa o malalt.
   
Derivat del fet que tota malaltia actual és resultat d'un desequilibri, s'ha demostrat que tot desequilibri en la salut es genera en un ambient àcid, és a dir en un valor que va de 6.9 a 0 de PH, i que per naturalesa, el cos humà necessita estar en un equilibri harmònic que correspon al valor neutre i lleugerament alcalí que va de 7 a 10 en l'escala del PH.

I el més important, com es desequilibra el PH?
Sobretot a través del que mengem. Donada la composició del nostre organisme i la seva tendència a estar àcid, la principal causa de desequilibri del pH ve donada pels aliments que ingerim.

Hauríem d’evitar aliments àcids com les carns i derivants d’animals inclosos els lactis, sucres refinats i pastisseria, festucs, cacauets, blat de moro, sucre, condiments com el quetxup i la maionesa, alcohol, embotits, pinyes, taronges i fruites dolces en general , com el mànec, raïms, peres, pomes, etc.)
I hauríem de prendre més aliments alcalins com soja en totes les seves varietats, alvocats, pastanagues, alfals germinat, cogombre, col, api, espinacs i fulles verdes en general, pèsols, all, etc. A l’hora que mantenir una hidratació continuada d’aigua purificada.

Però òbviament hi ha persones que no podríem eliminar la majoria del aliments àcids, pel que us recomano que si els mengeu, si poden ser d’agricultura ecològica, us desequilibraran molt menys el ph i la vostra salut no es veurà tan afectada per tots els residus procedents dels pesticides, hormones, etc. que contenen i que son molt difícils o impossibles d’eliminar pel nostre organisme.

Si teniu qualsevol dubte, escriviu-me’l que intentaré resoldre’l,
Gemma G.