martes, 13 de diciembre de 2011

ECOsalut! Metalls pesants: L'Alumini

Bon dia ecoviures! Espero que hagi anat molt bé aquesta setmana de ‘pons estranys’ i que hagueu agafat forces per tornar, que ja queda poc per Nadal!

Jo avui he llegit un article que m’agradaria compartir amb vosaltres. Es tracta d’un article que parla d’un material molt habitual a les nostres cuines però que es pot arribar a convertir en una important font de contaminació de metalls pesants per al nostre cos. Es tracta de l’alumini!

Aquest metall, al qual estem tan acostumats a utilitzar en olles, paper per embolicar, etc., és molt negatiu per la nostra salut, ja que podem intoxicar-nos i els seus efectes es reuneixen principalment al cervell! Elevades taxes d’alumini al cervell estan relacionades amb la pèrdua de memòria o senilitat precoç, podent causar Alzheimer o càncer.

De fet, a Espanya ja no es poden comprar olles d’alumini, però encara en queden moltes en restaurants, llaunes i cuines d’escola.

Com a alternativa trobem:
- L’alumini anoditzat, amb un tractament especial que el protegeix de la corrossió i el segella, evitant així que passi als aliments quan cuinem amb ell.
- El titani
- L’acer quirúrgic

A l’article també s’ho donaven varis consells per evitar aquest metall al nostre cos:
1. No cuineu en papillotte amb paper d’alumini. Si us agrada fer servir aquest mètode de cocció, podeu fer servir la silicona, però compreu una marca bona, que sera una mica més cara però us assegura un material de bona qualitat.
2. No poseu al forn aliments precuinats en recipients d’alumini; feu servir recipients de vidre especial per a forns.
3. No feu servir paper d’alumini pels entrepans, millor  paper.
4. Mengeu aliments que ajuden a eliminar els metalls pesants de l’organisme, com les algues, el miso, les cebes o les pomes i altres aliments rics en pectina.

Espero que us serveix-hi per canviar alguns petits hàbits i entre tots poder millorar la nostra salut.
Gemma G.

No hay comentarios:

Publicar un comentario