Dissenys


PAPER PEDRA!

Aquest paper esta fet amb PEDRA! Conté un 80% de pols mineral i un 20% d’una resina no tòxica que actua com aglutinant, pel que no fa falta la fusta!

D’aquesta manera no gasta aigua ni contamina, no necessita blanquejant, utilitza un 50% menys d’energia i d’emissions de CO2 en la seva incineració, necessita un 30% menys de tinta i és degradable amb una exposició al sol d’entre 3 i 9 mesos, què us sembla?? :) 

Torbareu l'article sencer sobre aquista noticia al següent enllaç: Paper de pedra!

________________________________________________________________
ECOART?

Aquest ECOdisseny és de l’artista francès Dran, el qual a través dels seus dibuixos fets amb material reciclat, aprofita les paraules ja escrites en aquests per fer una crítica a aspectes de la societat. En trobareu els exemples a l’apartat de dissenys, juntament amb el seu web per si el voleu descobrir una mica més.
_______________________________________________________________________________
BOC'N'ROLL

Aquest producte serveix per embolicar entrepans, sandvitxos, peces de fruita, galetes... reduint la utilització d'articles d'un sol ús. Es pot utilitzar una i altra vegada, i és totalment rentable.

Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster i una cara en plàstic ecològic, reciclable i molt resistent. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, adaptant-se així a les seves dimensions.

Ha estat creat per Marcadiferencia i es pot trobar a les botigues per 5,95€ la unitat. 

Font: http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=8&num_noticia=431248

_______________________________________________________________________________


ECOportàtil
Us presento el nou portàtil iUnika Gyy un ECOdisseny, biodegradable.
Aquest ordinador està dotat del sistema open source i el podreu trobar en quatre models diferents, amb una pantalla de 8 polzades i tan sols 700grams de pes.
Les seves característiques generals són:
-       Processador Ingenic Mips de 400 MHz
-       128 MB de memòria RAM
-       1GB d’emmagatzematge flash, ampliable mitjançant targetes SD
-       Wifi, Ethernet, mòdul 3G i 3 punts USB
Però es considera sostenible ja que, dos dels quatre models, funcionen amb energia solar, ha estat fabricat amb bioplàstics obtinguts a partir de recursos renovables d’origen natural, com el midó, la cel·lulosa o la farina de blat i d’aquesta manera no genera residus.
L’únic “inconvenient” –a part potser de l’escassa memòria RAM- és que, a pesar de que la bateria pugui durar 4h mínim...pot trigar a carregar-se entre 5 o 7h.
Tot i això, la bona notícia es que sortirà a un preu de mercat de 130€, pel que com podem veure, si continuem investigant i tenint gent preocupada pel desenvolupament sostenible es poden fer grans coses a un preus assequibles per a la gran majoria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario