Us heu parat a pensar què és el que fa que un xampú faci aquella escuma de
la que tant presumeixen?
Doncs avui us presento un resum de l’article de Jordina Casademunt a Ets el que menges que tracta aquest tema.
Per a que un xampú faci tanta escuma, els fabricants de cosmètica hi posen,
principalment, sodium lauryl sulfate (SLS)
i sodium laureth sulfate (SLES).
Aquests dos components són bons desgreixants i escumants però poden
resultar irritants, tant per la pell com per als ulls, i pel que fa a l’SLES,
especialment, hi ha evidències sobre a seva toxicitat en l’ésser humà.
Pel que a l’hora d’escollir un xampú ens hauríem de fixar en que no
contingui SLS, parabens, ftalats o olis minerals
ALTERNATIVES, xampús més naturals que, en comptes d’aquests components,
poden utilitzar una barreja de sucres vegetals i derivats d’àcids grassos
procedents del coco.
En passar d’un xampú convencional a un natural notaríem sobretot la falta d’escuma,
i potser els primers dies no tindríem el cabell tan suau, però al cap d’unes
tres setmanes d’utilitzar un xampú natural, els cabells recuperen la lluïssor,
el volum i la suavitat propis, ja que aconseguim equilibrar la funció natural
de l’arrel dels cabells i el cuir cabellut.
Algunes de les marques que compleixen aquest requisits són: Jasön, Cattier, Logona, Santé i Neobio.
Us recomano que ho proveu!
Us recomano que ho proveu!
Gemma G.
quina desepció... amb lo que m'agrada que faci escuma!
ResponderEliminarhttp://onanar.blogspot.com
hahaha a mi també, igual que els donnetes però...si no és bó...no és bó! ;)
ResponderEliminarGràcies per comentar Silvia :)