miércoles, 30 de noviembre de 2011

Recepta: Laminat de poma al forn amb cruixent de civada


Avui us presento una nova recepta de la mà de la cuinera Montse Vallory, cuina natural i saludable.
Laminat de poma al forn amb cruixent de civada, un plat dolç però sense sucre refinat i que manté el nivell de sucre.

Espero que us agradi,
Gemma G.

lunes, 28 de noviembre de 2011

ECOconsell: Xampús naturals


Us heu parat a pensar què és el que fa que un xampú faci aquella escuma de la que tant presumeixen? 

Doncs avui us presento un resum de l’article de Jordina Casademunt a Ets el que menges que tracta aquest tema.


Per a que un xampú faci tanta escuma, els fabricants de cosmètica hi posen, principalment, sodium lauryl sulfate (SLS) i sodium laureth sulfate (SLES).

Aquests dos components són bons desgreixants i escumants però poden resultar irritants, tant per la pell com per als ulls, i pel que fa a l’SLES, especialment, hi ha evidències sobre a seva toxicitat en l’ésser humà.

Pel que a l’hora d’escollir un xampú ens hauríem de fixar en que no contingui SLS, parabens, ftalats o olis minerals

ALTERNATIVES, xampús més naturals que, en comptes d’aquests components, poden utilitzar una barreja de sucres vegetals i derivats d’àcids grassos procedents del coco.

En passar d’un xampú convencional a un natural notaríem sobretot la falta d’escuma, i potser els primers dies no tindríem el cabell tan suau, però al cap d’unes tres setmanes d’utilitzar un xampú natural, els cabells recuperen la lluïssor, el volum i la suavitat propis, ja que aconseguim equilibrar la funció natural de l’arrel dels cabells i el cuir cabellut.

Algunes de les marques que compleixen aquest requisits són: Jasön, Cattier, Logona, Santé i Neobio.


Us recomano que ho proveu!


Gemma G.

viernes, 25 de noviembre de 2011

ECOnoticia! Nou diari: 'Conciencia Eco'


Per acabar la semana...una bona noticia!
Ja tenim disponible un diari amb preocupacions ecològiques, s’anomena ‘Conciencia Eco’ i tracta noticies de tots els àmbits relacionats amb la ecologia, la sostenibilitat i el medi ambient, etc.
Us el recomano!

Gemma G.

jueves, 24 de noviembre de 2011

ECOsalut: Refresc Aloe Vera BIO


Avui visitant la pàgina d’Herboristeria Ecològica he trobat un article molt interessant sobre un nou refresc natural, antioxidant i depuratiu fet amb Aloe vera pur!
Descobriu-lo  a ECOsalut :)

Gemma G.

martes, 22 de noviembre de 2011

Recepta: Warp de carbassa i ceps


Amb aquestes pluges i en temps de bolets...us proposo una recepta molt fàcil, ràpida, saludable i moderna.
Es tracta d’un Warp de carbassa i ceps! Ho trobareu com sempre a l’apartat de receptes, i en aquest cas us he adjuntat un vídeo on amb 3 minuts veureu com realitzar aquesta senzilla i boníssima recepta.

Així que un cop més, Bon profit!
Gemma G.

viernes, 18 de noviembre de 2011

Quina quantitat de líquid hem de veure al dia?

He trobat un article a Ets el que menges que considero que respon molt bé a aquesta eterna pregunta. L’ha elaborat el Metge de la UAB Jorge Pérez-Calvo, expert en medicina natural, tradicional xinesa, dietoteràpia, medicina biològica i un llarg etc.

Podeu veure el resum a l’apartat d’ECOsalut! Bon cap de setmana!

Gemma G.

miércoles, 16 de noviembre de 2011

Restaurants: Bindu

Avui us presento un altre restaurant, boníssim! 
Aquesta vegada no és de Barcelona sinó d’un poble, a uns 40km, que es diu Esparreguera. Però val la pena anar-hi! Si voleu descobrir el perquè... ho trobareu, com sempre, a la secció de Restaurants.

Gemma G.

lunes, 14 de noviembre de 2011

ECOsalut: Sucre d'Stevia


Avui, donant suport al Dia Mundial de la Diabetis, us presento una noticia interessant per a qui pateixi aquest tipus de problema.
Després de l’aprovació de la comercialització d’Stevia per la Unió Europea, la marca Azucarera està a punt de treure al mercat español Truvia, sucre a base d’aquesta plana.
Gràcies a les seves propietats naturals és apte per a persones amb diabetis ja que no afecta als índex de sucre a la sang i a més a més té una gran quantitat de beneficis per la salut, alhora que el seu gust s’acosta molt més al del sucre, en contraposició a la sacarina, tan artificial.
Ara falta veure quins component la formen realment quan surti a la venta, tot i així crec que son bones noticies!
Gràcies Narcís per la informació! Sempre que trobeu algo interessant o simplement vulgueu informació sobre algun tema no dubteu en feu-m’ho saber, estaré molt agraïda d’ajudar-vos.
Podeu comunicar-vos amb mi deixant un comentari aquí o al twitter, moltes gràcies!
Gemma G.

viernes, 11 de noviembre de 2011

ECOiniciativa: Horts compartits


Avuí us presento una iniciativa que m’ha semblat molt interessant.
Huertoscompartidos.es és una pàgina web que posa en contacte a totes aquelles persones que volen cultivar els seus propis aliments i no tenen espai físic per fer-ho amb aquelles persones que disposen de terrenys per cultivar.
Els tractes entre aquestes persones poden ser molt variats. Poden demanar a canvi una part de la collita, fer un intercanvi de coneixements agrícoles ecològics, etc.
Però aquesta iniciativa no és només per a particulars sinó que també està oberta a aquelles entitats, ja siguin públiques o privades, que hi vuguin participar.
Els objectius principals d’aquest projecte són el de fomentar l’horticultura urbana, la recuperació dels horts tradicionals, l’agricultura ecològica i la producció local.
Enhorabona!


Gemma G.

miércoles, 9 de noviembre de 2011

Recepta: Risotto de verdures


Avui us presento una recepta una mica més elaborada potser, però boníssima! La trobareu, com sempre, a l’apartat de receptes, i tot i que no ho digui explícitament a cada recepta, si tots els ingredients que utilitzeu són ecològics millor que millor! Més saborós i més saludable.
Espero que us agradi,

Gemma G.

lunes, 7 de noviembre de 2011

Estudi de les Global Green Brands 2011


Espero que hagueu tingut un bon dilluns,
Avui uns presento un article que m'ha passat una companya de blog que he trobat interessant per compartir amb vosaltres, gràcies Adriana!
Aquest article l'ha fet Ecointeligencia sobre les conclusions de l’estudi de ImagePower Global Green Brands 2011, sobre la tendència actual, per països, de comprar marques que siguin respectuoses amb el medi ambient i que estiguin acreditades amb el segell corresponent que ho confirmi.
Tot i que en aquest article es tracten aquestes marques com a “marques ecològiques” jo no gosaria a utilitzar aquest terme, trobo que seria més correcte anomenar-les marques sostenibles o marques respectuoses amb el medi ambient, ja que els seus productes no són ecològics, aspecte important que pot confondre al lector.
A pesar d’aquest detall, el més important és veure com cada vegada més anem prenent consciència sobre la importància de cuidar el medi ambient i el món on vivim.  

viernes, 4 de noviembre de 2011

ECOsalut: Esmorzar bé!


Heu esmorzat bé? A l’apartat d’ECOsalut trobareu informació sobre la importància d’aquest àpat, tot el que ens aporta i els problemes que ens pot evitar!

Gemma G.